Marcați
DIN 1 AUGUST CONSUMATORII CASNICI POT FI DECONECTAȚI DE LA REȚEAUA DE GAZE NATURALE PENTRU DATORII
27.06.2022, 16:03
Consumatorii care încă nu au achitat facturile pentru gazele naturale consumate, riscă să fie deconectați de la rețea. Cu această atenționare a venit șeful Moldovagaz, Vadim Ceban. Potrivit lui Ceban, Guvernul a luat o decizie prin care de la 1 august persoanele cu datorii pot fi deconectate de la re'eaua de gaze naturale.

”Prin decizia Comisiei Situații Excepționale, de la 1 august 2022, interzicerea deconectării consumatorilor casnici pentru datorii, va înceta să mai funcționeze. Reamintesc că datoria totală pentru aprovizionarea cu gaze a consumatorilor casnici, persoanelor juridice și organizațiilor bugetare către SA „Moldovagaz” pentru perioada 01 ianuarie - 23 iunie este de circa 123 milioane lei. Dintre acestea peste 105 milioane de lei este datoria consumatorilor casnici. Vă rog să plătiți în timp util chitanțele primite”, a scris Vadim Ceban pe canalul său de Telegram.

În luna iunie Republica Moldova achită 880 de dolari pentru 1.000 de metri cubi de gaze naturale. Prețul este cu aproape cu 40 de dolari mai mic decât în luna mai și cu 314 dolari mai mic decât în luna aprilie. Cu toate acestea prețul în factură nu a scăzut ci dimpotrivă a fost majorat. De la 1 iunie, prețul pentru consumatorii casnici a crescut de la 14 lei, la 17 lei și 24 de bani pentru un metru cub de gaze naturale.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).