Marcați
Igor Dodon chemat din nou la CNA
23.06.2022, 17:30
Fostul președinte al țării, Igor Dodon a fost invitat și astăzi de către procurori la Centrul Național Anticorupție. Potrivit lui, motivul chemării ar fi că aceștia i-au adus la cunoștință faptul că pe bunurile sale și ale familiei au fost aplicate sechestre, însă a refuzat să spună despre ce bunuri este vorba. Fostul șef al statului a acuzat porcurorii și guvernarea că ar oferi show-uri pentru a acoperi lipsa argumentelor în dosarul în care este vizat și pentru a închide ochii cetățenilor la situația critică din țară.

IGOR DODON, fostul președinte al Republicii Moldova: "E vorba de show-uri în continuare. Eu înțeleg că ei încearcă prin această, eu am numit-o ”telenovelă”, păi iată ei vor să facă din serial o telenovelă și în fiecare zi să facă show-uri la televiziune despre cazul lui Dodon. Probabil vor să acopere opinia publică, vedeți că e jale mare în țară și cu prețurile, și cu tot absolut. Ei vor cumva să sustragă atenția populației de la aceste lucruri. Nu le va reuși. Eu am spus și anterior, eu voi fi ferm pe poziții".

Fostul președinte al țării, Igor Dodod nu a oferit mai multe detalii despre deciziile procurorilor de a pune bunurile sale sub sechestru.

IGOR DODON, fostul președinte al Republicii Moldova: "- V-au pus sechestru pe bunuri? - Asta-i motiv acum să spună că eu am încălcat legislația? Dar chiar dacă se pune sechestru, nu vă spun, au pus sau nu. Ce înseamnă sechestru? Asta înseamnă că pun blocaj, îngheață un activ ca să nu-l poți vinde. Asta nu-i confiscare, adică nu-ți ia bunul în proprietatea statului, atât timp cât nu este sentința finală a judecății, dar judecata va dura..." .

Igor Dodon a mai declarat că în timpul apropiat, procurorii au intenția de a-l învinui și în alte dosare, însă, nu a precizat despre ce ar fi vorba.

IGOR DODON, fostul președinte al Republicii Moldova: "Vor să-mi mai deschidă niște dosare săptămâna viitore. O să mai discutăm despre tema asta săptămâna viitoare. Asta e situația. Le urăm sănătate, minte, verticalitate și să nu se dea la provocări".

Purtătoarea de cuvânt a Procuraturii Generale, Mariana Cherpec a declarat pentru postul nostru de televiziune că procuratura nu comentează declarațiile politice ale lui Igor Dodon.

MARIANA CHERPEC, purtător de cuvânt, Procuratura Generală: "Procurorii își îndeplinesc atribuțiile în limitele legale fără a admite careva ingerințe din exterior. Ținem să precizăm că Procuratura este o instituție apolitică și respectiv nu se implică în anumite discuții de ordin politic".

Fostul presedinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, a fost plasat in arest la domiciliu pentru 30 de zile. Asta, dupa ce magistratii Judecatoriei Ciocana au analizat demersul procurorilor anticoruptie privind aplicarea măsurii preventive. Igor Dodon a anunțat că va ataca la Curtea de Apel hotărârea de prelungire a mandatului de arestare preventivă.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).