Marcați
Maia Sandu susține că a aflat din presă despre reținerea lui Igor Dodon și că Procuratura Generală trebuie să investigheze modul în care a fost gestionat dosarul
27.05.2022, 13:39
Președintele țării, Maia Sandu, consideră că Procuratura Generală trebuie să investigheze modul în care a fost gestionat dosarul și reținerea lui Igor Dodon. În cadrul unei conferințe de presă, șefa statului a calificat acțiunile oamenilor legii drept un spectacol.

"Îmi doresc o justiție independentă, profesionistă, care respectă legea. Pentru asta am militat, pentru asta și-au dat oamenii voturile. Corupția este o problemă majoră în Republica Moldova. Lupta cu corupția este extrem de importantă pentru noi. În același timp, o justiție integră este soluția și eu sper că procurorii nu fac jocuri politice, nici la inițiativa cuiva, nici la propria inițiativă, pentru că orice joc ar duce la discreditarea Procuraturii, a reformelor și a integrării noastre în UE. Cred că Procuratura Generală trebuie să investigheze modul în care a fost gestionat acest caz, inclusiv pe parcursul zilei de marți și luni. Sunt îngrijorătoare scurgerile în presă și explicațiile procurorilor nu sunt suficiente", a declarat Maia Sandu.

Maia Sandu a mai adăugat că a aflat despre reținerea lui Igor Dodon din presă și că nu cunoaște detaliile dosarului.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).