Marcați
Gavriliță anunță că bugetul în domeniul militar va fi majorat
27.01.2022, 12:54
Republica Moldova trebuie să fie pregătită de riscurile la care ar putea fi supusă, a declarat premierul Natalia Gavrilița. Șeful Guvernului a menționat, la postul public de radio, că bugetul în domeniul militar trebuie să fie suplimentat.

Gavriliță a fost întrebată dacă, în contextul Planului Individual de Acțiuni al Parteneriatului Republica Moldova – NATO pentru anii 2022-2023, aprobat recent de Guvern, ar fi oportun ca să fie majorat bugetul pentru apărare.

”De fapt, la noi investițiile în domeniul militar au scăzut, dar la rectificarea bugetului cred că vom corecta acest lucru, mai ales că avem declarat și Anul Recunoștinței. (...) Avem analize care ar trebui să fie cheltuielile adiționale ca să creăm condiții bune pentru soldații noștri, să avem cazarmă cu condiții bune, programe pentru procurarea locuințelor, o organizare bună în Armată și să fim pregătiți de riscurile care ne pot aștepta”, a declarat premierul.

În același timp, Gavrilița a reiterat că Moldova este o țară neutră, iar Planului Individual de Acțiuni al Parteneriatului Republica Moldova – NATO ”este o cooperare în contextul angajamentului de neutralitate”.

Amintim, într-o declarație remisă de PSRM, formațiunea a insistat pe dezicerea de către actuala guvernare de la acțiuni care duc la subminarea suveranității și statutului de neutralitate a țării noastre.

NTV Moldova

Actualitate

menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).