Marcați
Percheziții în casa Rodicăi Antoci. Se întâmplă după ce ANI a constatat conflict de interese în cazul Domnicăi Manole
27.01.2022, 10:44
Procurorii Anticorupție efectuează percheziții la domiciliul directorului Autorității Naționale de Integritate, Rodica Antoci. Potrivit presei, acțiunile de urmărire penală ar avea loc în cadrul unui dosar penal în care Antoci este suspectată de îmbogățire ilicită și fals în declarația de venituri și proprietăți.

Acțiunile oamenilor legii au loc exact la o lună după ce ANI a constatat conflict de interese în cazul președintelui Curții Constituționale (CC), Domnica Manole. Potrivit ANI, Manole a încălcat regimul de conflict de interese atunci când Înalta Curte a declarat neconstituțională Hotărârea Parlamentului, privind revocarea mandatului de judecător al Domnicăi Manole. Reacția președintelui CC nu s-a lăsat așteptată. Domnica Manole a venit cu amenințări la adresa ANI, declarând că va întreprinde un șir de măsuri pentru tragerea la răspundere legală a inspectorului Autorității Naționale de Integritate. Tot atunci, președintele țării, Maia Sandu, a sărit în apărarea Domnicăi Manole și a calificat drept ilegală constatarea Autorității Naționale de Integritate.

NTV Moldova

Actualitate

menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).