Marcați
Deputații PAS au ignorat solicitările avocaților: Modificările la Legea Avocaturii au fost votate
21.01.2022, 16:55
Deputații PAS au ignorat solicitările avocaților și au votat, vineri, în lectură finală, modificările la Legea avocaturii potrivit cărora avocații pot fi reținuți fără acordul Consiliului Uniunii Avocaților (UAM) în caz de infracțiuni flagrante, corupere pasivă, activă și trafic de influență.

Votul celor 55 de deputați PAS a fost dat în pofida cererilor avocaților de a supune inițiativa unor dezbateri publice largi la care să participe avocații, reprezentanții Ministerului Justiției, deputații din comisia parlamentară juridică, numiri și imunități, specialiști din domeniu.

Amintim, avocații au intrat în grevă exprimându-și astfel dezacordul față de amendamentul deputatului PAS, Olesea Stamate. Președintele UAM, Dorin Popescu, a declarat că inițiativa PAS nu a fost consultată cu cei care sunt vizați. Totodată, acesta spune că proiectul majorității va duce la înlăturarea garanțiilor profesiei de avocat.

La rândul său, Avocatul Poporului, Maia Bănărescu, a solicitat Parlamentului organizarea consultărilor publice în problema propunerii legislative care diminuează garanțiile de independență a profesiei de avocat, iar Uniunea Națională a Barourilor din România (UNBR) a atras atenția autorităților de la Chișinău că într-o societate democratică nu poate exista justiție fără protejarea independenței avocaților.

NTV Moldova

Actualitate

menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).