Marcați
PSRM: Procuratura Generală este capturată și a devenit unul dintre instrumentele actualei guvernări, iar comunicatele acesteia nu se deosebesc de cele difuzate de partidul aflat la conducerea țării
29.12.2021, 16:43
PSRM dezaprobă manipulările și dezinformarea lansată de Procuratura Generală în comunicatul despre audierea, de astăzi, a lui Igor Dodon pe o faptă de acum 14 ani. Socialiștii resping afirmațiile din comunicatul Procuraturii, potrivit cărora, acțiunile din 2008, când compania de stat “Energocom” a semnat un contract de procurare a energiei electrice din Ucraina, “au dus la majorarea tarifelor la energia electrică, afectând drepturilor consumatorilor finali, cetățeni ai Republicii Moldova”.

”În acest fel, fără a demonstra vinovăția cuiva, încălcând principiul de prezumție a nevinovăției, Procuratura Generală manipulează cu informații cu caracter social, în încercarea de a da vina pe altcineva pentru toate scumpirile din ultimul timp, inclusiv pentru creșterea semnificativă a tarifelor pentru gazul natural și energia termică. Modul în care este formulat acest comunicat de presă demonstrează că Procuratura Generală este capturată și a devenit unul dintre instrumentele actualei guvernări, iar comunicatele acestora nu se deosebesc de cele difuzate de partidul aflat la conducerea țării”, se menționează într-o declarație a PSRM.

PSRM îndeamnă instituțiile statului, în mod special Procuratura Generală, să dea dovadă de corectitudine și să se ghideze strict de lege, nu de indicațiile politice, venite din partea actualului regim de la guvernare.

”Suntem siguri că președintele de onoare al PSRM, Igor Dodon își va demonstra nevinovăția, iar abuzurile din partea guvernării își vor primi calificativul necesar”, notează PSRM.

NTV Moldova

Actualitate

menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).