Marcați
Ministrul Spînu, despre drumurile înzăpezite: Guvernul încă nu este pregătit să facă față la astfel de situații
29.12.2021, 10:25
Guvernul nu este capabil să facă față intemperiilor vremii. Scuzele vin din partea ministrului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu. Acesta a scris pe pagina sa de socializare că deși s-a lucrat mult pentru curățarea drumurilor de zăpadă, situația rămâne a fi problematică pentru că ”statul încă nu este pregătit să facă față la astfel de situații”.

”Trebuie să fim sinceri, statul încă nu este pregătit să facă față la astfel de situații. Lipsesc autospeciale și echipamente necesare pentru a interveni prompt. Dotarea tehnico-materială e dezastruoasă: mașini/tractoare/echipamente uzate și fizic și moral . Încercările de bravadă la acest subiect nu ajută”, a menționat Spînu.

În opinia ministrului, lucrurile se vor schimba doar după ce vor fi dați afară unii funcționari de la Societățile pe Acțiuni responsabile de întreținerea drumurilor.

”E nevoie de schimbare. Trebuie să schimbăm lucrurile la Societățile pe Acțiuni responsabile de întreținerea drumurilor (SA Drumuri Ialoveni, SA Drumuri Orhei etc - 12 companii în total). Pregătim mai multe decizii în acest sens”, a notat ministrul.

Nu este pentru prima dată când guvernarea recunoaște că nu poate face față la anumite situații de criză din țară. Scuzele prezentate de aceasta se rezumă la cuvinte de genul ”nu este de competența noastră”, ”nu știm”, ”nu am văzut” sau ”nu am auzit”.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).