Marcați
Treceri pietonale mai sigure în Capitală
7.12.2021, 16:07
Pe mai multe străzi din Capitală urmează să fie amenajate 20 de treceri pietonale supraînălțate. Acestea se vor afla în apropierea instituțiilor de învățământ și în zonele cu flux mare de mașini. Prima zebră de acest fel a apărut pe strada Florilor din sectorul Râșcani, lângă Liceul teoretic ”Ștefan cel Mare”. Autoritățile municipale spun că, din cauza stratului suplimentar de asfalt, șoferii vor fi nevoiți să reducă viteza, iar asta poate să prevină accidentele tragice.

Șeful Direcției Generale Transport Public și Căi de Comunicație, Vitalie Mihalache, ne-a declarat că în Capitală au fost amenajate zebre supraînălțate pe aleile bulevardelor Grigore Vieru și Mircea cel Bătrân.

Vitalie Mihalache, șeful Direcției Generale Transport Public și Căi de Comunicație: „Urmează a fi construite 20 de treceri supraînălțate. La ora actuală, trecerea supraînălțată, care a fost executată pe strada Florilor, urmează a fi examinată și să luăm decizia dacă pe toate celelalte le construim în tipul celei construite la moment în strada Florilor. Dacă o să fie un proiect acceptabil, inclusiv acceptat de poliția rutieră, vom dezvolta aceste tipuri de treceri înălțate, în special în zonele în care sunt amplasate instituții școlare, preșcolare”.

Autoritățile municipale examinează și alte zebre periculoase pentru pietoni, pentru a le securiza, a mai anunțat șeful Direcției Generale Transport Public și Căi de Comunicație, Vitalie Mihalache.

Vitalie Mihalache, șeful Direcției Generale Transport Public și Căi de Comunicație: „Crearea condițiilor de vizibilitate de la distanță, inclusiv amenajarea indicatoarelor rutiere în zona trecerilor pietonale, pentru a fi informativ celor care se deplasează; semafoarele pietonale și insule de așteptare sau de refugiu în cazul deplasării peste o stradă cu mai multe benzi, precum bulevardul Dacia”.

Oamenii spun că acum se simt în siguranță atunci când traversează trecerea supraînălțată, deoarece șoferi reduc din viteză.

Lucrările de amenajare a trecerilor pietonale supraînălțate sunt executate de angajații Regiei ”Exdrupo”.

NTV Moldova

Actualitate

menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).