Marcați
Dmitri Kozak le-a declarat deputaților PSRM că Guvernul moldovean ”nu a prezentat alte argumente, decât cele care pot oferi gazul natural doar la preț de piață”
26.10.2021, 13:26
Deputații Partidului Socialiștilor din Republica Moldova l-au rugat pe șeful-adjunct al Administrației Prezidențiale ruse, Dmitri Kozak, să intervină ca Republica Moldova să obțină un contract avantajos cu Gazprom. Solicitarea a fost prezentată reprezentantului special al Președintelui Federației Ruse pentru dezvoltarea relațiilor comercial-economice cu țara noastră, în cadrul unei întrevederi, la Moscova, unde delegația PSRM se află într-o vizită de lucru.

”În condițiile în care există un risc imens ca cetățenii noștri să sufere din cauza crizei energetice, pornind de la interesul suprem al Republicii Moldova, de a fi asigurată țara cu gaz natural în condiții cât mai bune pentru cetățeni și ținând cont de faptul că reprezentanții guvernării de la Chișinău, implicați în negocierile cu Gazprom, sunt tineri și fără experiență, delegația PSRM a rugat ca Dmitri Kozak să intervină ca statul nostru să obțină un contract avantajos cu compania rusă”, se menționează într-un comunicat emis de formațiune.

Potrivit PSRM, Dmitri Kozak a subliniat că partea rusă “nu a văzut alte argumente la partea oficială moldovenească, decât cele care pot oferi gazul natural doar la preț de piață”.

PSRM anunță că va depune în continuare efort ca relațiile între Republica Moldova și Federația Rusă să fie constructive, în urma cărora să aibă de câștigat cetățenii ambelor state. În ce privește scumpirea gazului, PSRM a pregătit un proiect de lege, care prevede oferirea de compensații pentru cetățeni și agenții economici.

NTV Moldova

Actualitate

menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).