Marcați
Criza gazelor: Focul veșnic de la Complexul Memorial ”Eternitate” a fost stins
22.10.2021, 19:11
Ministerul Apărării a decis să deconecteze temporar Focul veșnic de la Complexul Memorial „Eternitate”. Autoritățile își motivează decizia prin criza în sectorul energetic și anunță că flacăra va fi aprinsă după ce va fi remediată situația.

”Măsura a fost luată în contextul scăderii presiunii gazelor în țevile de alimentare și din motivul factorilor climaterici, așa cum este vântul puternic, care provoacă autostingerea Focului veșnic. În contextul situației create, Ministerul Apărării a solicitat companiei „Chișinău-gaz” să deconecteze astăzi alimentarea cu gaze naturale a Focului veșnic”, se menționează într-un comunicat al ministerului.

Flacăra a fost preluată de militarii Companiei Garda de Onoare din cadrul Regimentului de Stat Major „General de brigadă Nicolae Petrică” și transportată la Muzeul Gloriei Militare din Brigada de infanterie motorizată „Ștefan cel Mare”.


NTV Moldova

Actualitate

menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).