Marcați
Ajutor pentru medicii din România
18.10.2021, 18:15
22 de medici din țara noastră și 10 paramedici, angajați ai Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, au plecat astăzi în România, pentru a acorda ajutor în lupta împotriva virusului COVID-19. Timp de două săptămâni, ei își vor desfășura activitatea la Spitalul din Lețcani, județul Iași, unde sunt internați pacienți contaminați. Misiunea lor se va încheia în 31 octombrie.

Printre medicii care se vor afla în misiunea umanitară la Spitalul din Lețcani, județul Iași, este Victor Țurcanu, angajat al Spitalului Clinic Republican ”Timofei Moșneaga”. El a declarat că a acceptat propunerea de a-și ajuta colegii din țara vecină întrucât situația epidemiologică este extrem de gravă peste Prut și orice mână de ajutor este bine-venită.

Victor Țurcanu, anestiziolog-reanimatolog Spitalul Clinic Republican ”Timofei Moșneaga”: „Zi de zi lucrând în focar și vedem prin ce trecem însăși noi, țara noastră și, dacă este momentul de a da o mână de ajutor, mergem să facem asta. Merg în calitate de medic anestiziolog-reanimatolog în secția de Terapie Intensivă, ca medic ATI, de a trata pacienții critici, care au nevoie de suport ventilator”.

Deși sunt epuizați în urma luptei îndelungate împotriva coronavirusului, medicii moldoveni spun că vor depune tot efortul pentru a salva pacienți în România.

Premierul Natalia Gavrilița și ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță, le-au mulțumit medicilor moldoveni pentru solidaritatea de care dau dovadă în aceste momente dificile pentru întreaga omenire.

Natalia Gavrilița, prim-ministru: „Din păcate, România a juns, vineri, pe primul loc în lume la numărul de decese zilnice de COVID, raportate la populația țării, duminică ajungând și la un număr record de pacienți spitalizați în secțiile de terapie intensivă. Este necesar de a ne uni forțele, pentru că, mai mult ca oricând, personalul medical și sistemul sanitar al României au nevoie de ajutor”.

Daniel Ioniță, ambasadorul României la Chișinău: „Din păcate, România, așa cum s-a menționat mai devreme, se află acum pe un loc negativ. Suntem pe primul loc în ceea ce privește bolnavii de COVID. La această situație gravă am ajuns poate și datorită faptului că românii nu au beneficiat și nu au vrut să beneficieze de vaccin”.

În ultimele 24 de ore, în România au fost înregistrate peste 10 mii de cazuri de COVID-19, iar 261 de oameni au decedat. În data de 30 aprilie 2020, 42 de medici și asistenți medicali din România au venit în țara noastră, pentru a-i ajuta pe colegi să trateze pacienții contaminați.

NTV Moldova

Actualitate

menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).