Marcați
VICTORIE! Reacția comunității de gay și lesbiene, după ce PAS a votat Convenția de la Istanbul
15.10.2021, 17:10
Centrul GDM, care reprezintă interesele gay-lor și lesbienilor din Republica Moldova, a salutat votul majorității PAS din Parlament pentru Convenția de la Istanbul. În timp ce actuala guvernare susține că acest document, aprobat în data de 14 octombrie 2021, nu promovează interesele minorităților sexuale, Centrul GDM a calificat adoptarea Convenției drept o victorie.

"VICTORIE!
Ieri, 14 octombrie, Moldova a ratificat Convenția de la Istanbul!", se arată într-un mesaj plasat pe pagina de Facebook a Centrului GDM.

Amintim că biserica din Republica Moldova a criticat decizia deputaților PAS de a vota Convenția de la Istanbul, deoarece aceasta atentează la valorile fundamentale spirituale, împărtășite de majoritatea populației țării noastre. Mai multe state UE au refuzat să voteze Convenția de la Istanbul, spunând că este un document care oferă mai multă protecție pentru gay, lesbiene și transsexuali, sub pretextul că aceasta va contribui la lichidarea violenței în familie.

NTV Moldova

Actualitate

menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).