Marcați
Lavrov: După ce Sandu a declarat că își dorește relații bune cu Rusia, SUA și UE i-au reproșat că ar trebui să se concentreze pe integrarea europeană
14.10.2021, 13:15
Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a primit un șir de reproșuri din partea SUA și UE, după ce a declarat că și-ar dori relații bune cu Federația Rusă. Despre aceasta ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a declarat în cadrul unei conferințe de presă. Potrivit oficialului de la Moscova, în noiembrie ministrul de Externe Nicu Popescu va efectua o vizită în Rusia pentru a discuta despre relațiile dintre cele două state.

"Doamna Sandu de nenumărate ori a declarat că și-ar dori relații bune cu Federația Rusă. După aceste declarații, SUA și UE i-au reproșat doamnei Sandu că ar trebui să se concentreze pe integrarea europeană. Probabil aici vorbim despre imixtiune în treburile interne ale țării din partea SUA și UE, dar noi oricum suntem gata să discutăm. Pot să vă anunț că luna viitoare, Nicu Popescu, ministrul de Externe al Republicii Moldova, va efectua o vizită în Federația Rusă, atunci vom discuta aceste subiecte", a declarat Lavrov.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).