Marcați
Precizările Comisiei Electorale Centrale
21.06.2021, 11:22
Termenul de modificare a listelor electorale expiră săptămâna aceasta. Ultima zi în care concurenții vor putea introduce schimbări este 26 iunie, anunță Comisia Electorală Centrală. Ulterior, înregistrarea vreunui concurent electoral poate fi anulată doar de structura electorală care l-a înregistrat, în baza deciziei instanței de judecată.

Listele vor mai putea fi modificate după 26 iunie doar dacă un candidat a decedat sau dacă sunt întrunite condițiile prevăzute de Codul Electoral privind interdicțiile de a fi ales. CEC precizează că, în cazul în care un concurent electoral îşi va retrage candidatura sau înregistrarea va fi anulată după ce buletinele de vot au fost tipărite, în dreptul acestuia va fi aplicată ştampila cu menţiunea “Retras”.

Pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie CEC a înregistrat 23 de concurenţi, inclusiv 20 de partide, două blocuri electorale şi un candidat independent.

NTV Moldova

Actualitate

menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).