[ X ]
Marcați
Donație pentru spitale
17.05.2021, 15:55
1,6 milioane de mănuși de unică folosință și 300 de mii de măști vor ajunge, de astăzi, în spitalele din țara noastră, inclusiv în regiunea transnistreană. Este vorba de o donație în valoare de 537 de mii de euro din partea Germaniei și Uniunii Europene. Ajutorul face parte din programul Organizației Mondiale a Sănătății ”Solidari pentru Sănătate”, destinat țărilor din Parteneriatul Estic.

Secretarul de stat al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Igor Curov, a declarat că ajutorul oferit țării noastre în cadrul programului ”Solidari pentru Sănătate” este extrem de necesar pentru angajații instituțiilor medicale implicați în diagnosticul și tratamentul pacienților infectați cu virusul COVID-19.

Igor Curov, secretarul de stat al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale: „Necesitatea echipamentului personal de protecție pentru instituțiile medico-sanitare publice din sistemul național de sănătate este permanent. Este clar lucrul că, în fiecare zi, este folosită la maximum și oricum o donație impunătoare, ca cantitate. Este absolut necesar pentru ca să asigurăm toate necesitățile din sistemul medical. Modalitatea de repartizare este stabilită demult, proporțional, câte instituții medicale sunt, conform personalului medical angajat în fiecare spital de pe teritoriul Republicii Moldova, inclusiv din regiunea transnistreană”.

Directorul Spitalului Clinic Municipal pentru Copii ”Valentin Ignatenco”, Alexandru Holostenco, le-a mulțumit donatorilor pentru sprijinul acordat în lupta împotriva COVID-19.

Alexandru Holostenco, directorul Spitalului Clinic Municipal de Copii ”Valentin Ignatenco”: „În aceste clipe dificile pentru Republica Moldova, doar prin solidaritate putem să reușim. Pe această cale, permiteți-mi să mulțumesc pentru acest lot de ajutor umanitar, care cu siguranță va fi utilizat conform destinației. Totodată, vreau să menționez că acest ajutor umanitar va diminua considerabil riscurile de îmbolnăvire cu COVID-19 în rândurile personalului medical și, pe această cale, vom reuși. Sperăm să scăpăm cât mai repede de această pandemie”.

Potrivit, reprezentantului Organizației Națiunilor Unite în Republica Moldova, Simon Springett, țara noastră urmează să primească în curând încă un lot de ajutor.

Simon Springett, coordonatorul Organizației Națiunilor Unite în Republica Moldova: „Asistența care vine din partea Germaniei, precum și din partea Uniunii Europene, este previzibilă și foarte importantă. Foarte curând, prin intermediul Platformei COVAX, vor sosi în Republica Moldova încă 100 de mii de doze de vaccin, cu sprijinul Uniunii Europene și al Germaniei. Vreau să-i mulțumesc, încă o dată, Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Uniunii Europene și Germaniei pentru încrederea deplină și permanentă în Organizația Națiunilor Unite”.

La rândul său, reprezentantul Organizației Mondiale a Sănătății, Igor Pokanevici, a subliniat că pandemia încă nu a trecut, iar respectarea măsurilor de protecție este o condiție determinantă în acest sens.

Igor Pokanevych, reprezentantul Organizației Mondiale a Sănătății în Republica Moldova: „Fiecare lucrător medical trebuie să fie protejat, pentru a se proteja pe sine, pe toți pacienții și pe toți cei din jur, pentru a putea pune capăt acestei pandemii. Pandemia de COVID-19 deja a provocat peste 3,3 milioane de decese pe plan mondial și al doilea an al pandemiei ar putea fi cu rezultate și mai grave. Salvarea vieților, printr-o combinație de măsuri în sănătate publică, precum vaccinarea, doar luate împreună, toate aceste măsuri vor putea salva vieți și ajuta la depășirea acestei perioade. Partenerii de dezvoltare ai Republicii Moldova vor continua să ofere asistență, pentru a se asigura că Republica Moldova dispune de echipamentul necesar pentru a putea oferi siguranță populației”.

Până acum, prin inițiativa Uniunii Europene ”Solidari pentru Sănătate”, Republica Moldova a primit aproape 2,1 de milioane de măști și respiratoare, 1,93 de milioane de mănuși, 16.200 de ochelari de protecție, 956 de concentratoare de oxigen, 39 de ventilatoare pulmonare și 1.410 pulsoximetre.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).