[ X ]
Marcați
Ultimatumul primarului general
17.05.2021, 15:29
Șeful interimar al ”Apă-Canal Chișinău”, Anatolie Lichii, riscă să fie demis. Primarul general Ion Ceban l-a avertizat că asta se va întâmpla, dacă nu vor fi duse până la capăt lucrările pe șantierele inițiate de întreprindere în urma intervențiilor la rețeaua de apeduct și canalizare. Reproșurile i-au vizat și pe pretori, pentru că nu monitorizează situația din sectoare.

Primarul general al Capitalei, Ion Ceban, s-a arătat indignat de modul în care angajații ”Apă-Canal Chișinău” își desfășoară activitatea, atunci când repară țevile.

Ion Ceban, primarul general al Capitalei: „”Apă-Canal”. Am discutat sâmbătă și sper să nu repet de două ori, deci săptămâna aceasta și începând cu săptămâna aceasta îmi dați raport exact, cu fotografii până și după intervenții, pentru reabilitarea zonelor în care va-ți făcut de râs în fața locuitorilor municipiului Chișinău. Dacă nu, așa ca și putoarea, ne luăm rămas bun de la domnul Lichii, că lucrurile nu pot continua în formatul actual”.

De asemenea, primarul general Ion Ceban le-a solicitat repetat pretorilor să verifice fiecare șantier din sector.

Ion Ceban, primarul general al Capitalei: „La fiecare șantier, urmează să fie supraveghetor tehnic și urmează să fie verificate zilnic și procedate așa cum s-a procedat în acest caz. Aveți obligația și mă adresez aici către fiecare pretor, către fiecare instituție care are lucrări în teren - ”Exdrupo”, Direcția Transport, Direcția Locativ-Comunală, spațiile verzi, pretorii -, aveți obligația să faceți lucrări de calitate. Nu trebuie să mai existe situații în care ați lăsat lucruri de izbeliște sau ați distrus spațiile verzi sau ați neglijat - a intrat unul cu tractorul și a fărmat bordura care a fost instalată recent”.

În cazul lucrărilor necalitative, companiile care le vor admite le vor repara din cont propriu și vor fi incluse în lista neagră, ceea ce nu le va permite să mai participe la licitații desfășurate de autoritățile Capitalei, a avertizat primarul general Ion Ceban.

Ion Ceban, primarul general al Capitalei: „Rugăm agenții economici să nu se facă de cap. Vorba din popor ”kiki-miki” să nu faceți acolo, că o să vă punem să reparați din cont propriu toate aceste neconformități. Dacă agenții economici vor face lucrări anapoda, vor fi puși în lista neagră și o să avem grijă să nu mai poată câștiga sau avea alte licitații în municipiul Chișinău. Faceți-vă treaba corect! Vă plătim banii în volumele în care ați învins în aceste licitații - faceți totul responsabil și corect!”

Primarul general Ion Ceban a lansat și un îndemn către forțele de ordine, să intensifice patrularea parcurilor din Capitală, pentru a-i amenda pe cei care aruncă deșeuri în locuri neautorizate.

Ion Ceban, primarul general al Capitalei: „Am fost cu picii în mai multe zone verzi din Capitală. În una din ele chiar am strâns după cei care le place excesiv bericica, cinzeacul, frigăruiul. Sunt oameni foarte responsabili, care vin cu sacul din urma lor. Au mâncat, au băut, au strâns. Dar sunt din ăștia care au mâncat, au băut și au împrăștiat tot ce au putut. De băut au băut, cu capul în salată au dormit, de bătut s-au bătut. Treaba lor. Evident că ar fi foarte bine să fie cât se poate de securizat în acest sens. Vă rog poliția să se mobilizeze suplimentar pentru toți doritorii de a lăsa gunoaie prin parcurile Capitalei”.

Primăria a aprobat anul trecut un regulament care prevede amendă de la 900 până la 1.800 de lei pentru aruncarea deșeurilor în locuri neautorizate. În cazul persoanelor juridice, sancțiunea începe de la 3.000 de lei și ajunge la 9.000 de lei.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).