[ X ]
Marcați
Începe înregistrarea în cursa electorală
14.05.2021, 11:37
Candidații pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie pot depune, de astăzi, actele pentru înregistrarea în cursa electorală. Anunțul a fost făcut de Comisia Electorală Centrală. Instituția amintește că pachetul de documente va fi depus la sediul central instituției, aflat pe strada Vasile Alecsandri din Chișinău, până în data de 11 iunie.

Dreptul de a delega candidați pentru alegerile parlamentare anticipate îl au partidele și alte organizații social-politice, înregistrate până la stabilirea datei alegerilor, blocurile electorale înregistrate de Comisia Electorală Centrală și candidații independenți. Conform prevederilor legale, candidatul pentru funcția de deputat va depune setul de documente stabilit de regulamentul privind particularitățile de desemnare și înregistrare, aprobat de CEC. Listele candidaților vor fi întocmite prin respectarea cotei minime de reprezentare de 40 la sută pentru femei.

Înregistrarea candidaților va avea loc doar în zilele lucrătoare, între orele 09:00-16:00. În 11 iunie, ultima zi pentru depunerea actelor, orarul de lucru a fost extins până la 17:00. La scrutinul din 11 iulie pot participa 53 de formațiuni înregistrate până la anunțarea datei alegerilor. În Registrul de Stat al Alegătorului sunt înscriși 3,28 de milioane de oameni cu drept de vot. 2,78 de milioane se află în localităţile de pe malul drept al Nistrului, iar peste 258 de mii - în regiunea transnistreană. De asemenea, în registru sunt incluși 236 de mii de oameni cu cetățenia Republicii Moldova, dar fără viză de reşedință.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).