Marcați
Curți amenajate în Capitală
16.04.2021, 16:15
În sectorul Botanica al Capitalei a început defrișarea arborilor din curțile care vor fi amenajate în cadrul programului lansat la inițiativa deputaților PSRM. Este vorba de 17 adrese din totalul celor 70. Lucrările urmează să înceapă în luna iunie. Valoarea proiectului este de 40 de milioane de lei, bani alocați din bugetul de stat.

Prima curte care va fi amenajată în sectorul Botanica se află pe strada Pandurilor. Vicepretorul Iuri Vitneanski a declarat că angajații întreprinderii municipale ”Asociația de Gospodărire a Spațiilor Verzi” defrișează doar arborii bătrâni și uscați.

Iuri Vitneanski, vicepretorul sectorului Botanica: „Pregătim curtea, pentru a da start lucrărilor de reparație și amenajare. În curtea blocurilor de pe adresele strada Pandurilor 60, 70/1 și 70/2 planificăm să reconstruim suprafața carosabilului, să asigurăm curtea cu numărul necesar de locuri pentru parcare, să completăm cu elemente necesare, precum teren de fitness și workout. De asemenea, va fi instalat iluminatul pe bază de LED. Etapa finală va fi plantarea copacilor. Împreună cu locatarii, vom organiza salubrizarea generală, iar în locul fiecărui arbore defrișat vom planta trei”.

Lucrările urmează să se încheie la sfârșitul lunii august. Acestea au loc în cadrul programului ”Curte confortabilă”, elaborat de deputații socialiști la solicitarea locuitorilor Capitalei. Cheltuielile pentru reamenajarea unei curți variază între 500 de mii și 1,5 milioane de lei, a precizat vicepretorul sectorului Botanica, Iuri Vitneanski.

Iuri Vitneanski, vicepretorul sectorului Botanica: „Deputații din Parlament au alocat 40 de milioane de lei pentru tot programul din oraș. Rezultatele licitației vor fi anunțate la sfârșitul lunii mai. Respectiv, dacă nu vor exista contestații, contractele vor fi încheiate cu agenții economici în primele zile ale lunii iunie. Ulterior, agenții economici vor putea începe lucrările”.

Locatarii blocurilor de pe strada Pandurilor spun că în curte sunt o mulțime de gopi, care se umple cu apă și noroi după fiecare ploaie. În unele cazuri, sunt inundate și subsolurile. O altă problemă pentru ei sunt drumurile de acces, care nu au văzut reparație de mai bine de șase decenii.

Autoritățile Capitalei planifică să reabiliteze în acest an și alte curți, dar și să renoveze mai multe clădiri vechi. Pentru aceste lucrări vor fi alocate aproximativ 100 de milioane de lei, banii colectați din taxe locale.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).