Marcați
Indemnizații de 100 de mii de lei
4.03.2021, 17:38
Familiile angajaților din sistemul sănătății, care au decedat din cauza coronavirusului, vor primi o indemnizație unică de 100 de mii de lei. Un regulament în acest sens a fost aprobat ieri de Guvern. Este vorba de personalul instituțiilor medicale publice, precum și al spitalelor subordonate Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Apărării, Administrației Naționale a Penitenciarelor și Serviciului de Informații și Securitate.

Secretarul de stat al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Tatiana Zatîc, a precizat că indemnizațiile vor fi acordate pentru decesele survenite din 17 martie 2020.

Tatiana Zatîc, sectrar de stat al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale: „Dreptul la indemnizația unică se acordă soțului supraviețuitor, copiilor până la vârsta de 18 ani sau dacă își continuă studiile în instituții de învățământ de zi secundar, mediu de specialitate și superior, până la terminarea acestora, fără a depăși vârsta de 23 de ani. În cazul în care nu există urmași din categoria celor menționați, indemnizația unică se va acorda unuia dintre părinți”.

Banii pentru implementarea regulamentului vor fi alocaţi din Fondul de Urgenţă al Guvernului. Până acum, 91 de angajați ai sistemului sănătății au fost răpuși de COVID-19.

NTV Moldova

menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).