Marcați
Guvernul anunţă noi restricţii
3.03.2021, 18:32
Măsurile restrictive în contextul pandemiei vor fi înăsprite. Anunțul a fost făcut de prim-ministrul interimar Aureliu Ciocoi, la şedinţa de astăzi a Cabinetului de Miniştri. El a explicat că situaţia epidemiologică se agravează şi că se impune noi acţiuni pentru a stăvili răspândirea virusului.

Aureliu Ciocoi, prim-ministru interimar: „Situaţia nu este una simplă. Situaţia în Republica Moldova este una care trezeşte îngrijorări, au fost deja transferate în regim online şcolile şi universităţile din Republica Moldova, practic, întregul sistem de învăţământ a trecut în regim online. Totodată, suntem în proces de a examina şi alte măsuri restrictive în aşa fel încât să limităm posibilitatea de extindere sau expansiune a pandemiei în rândul populaţiei”.

Potrivit datelor prezentate de secretarul de stat al Ministerului Sănătăţii, Tatiana Zatîc, numărul pacienților depășește capacitățile spitalelor.

Tatiana Zatîc, secretar de stat al Ministerului Sănătăţii: „În ultimele zile, cazurile de deces sunt într-un număr înalt. Situaţia este extrem de încordată. Este încordată situaţia în instituţiile spitaliceşti. Numărul de paturi, pacienţi internaţi este record. Conform datelor de ieri, acest număr depăşeşte 3 800 de pacienţi internaţi. Este un număr de pacienţi mult mai mare, comparativ cu alte zile şi, în general, pot să zic, că este record. Aproape 11 mii sunt în tratament la domiciliu. Suntem în alartă maximă”.

În aceste condiţii, premierul interimar a anunţat că Guvernul negociază achiziţia de vaccinuri pentru extinderea campaniei de vaccinare.

Aureliu Ciocoi, prim-ministru interimar: „Am avut astăzi o şedinţă la Guvern în care am examinat posibilitatea alocării resurselor financiare adiţionale pentru demararea exerciţiului de achiziţionare a vaccinurilor pe piaţa internaţională. Ţin să menţionez că, o dată cu înregistrarea de către Agenţia Naţională a Medicamentului, în ziua de vineri, săptămâna trecută, a vacinurilor omologate pentru Republica Moldova, din acest moment putem demara şi procedura de de achiziţie Suntem în negocieri permanente cu producătorii şi donatorii”.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).