Marcați
Prânzuri calde pentru nevoiași
3.03.2021, 17:47
Serviciul de alimentare pentru persoanele nevoiașe din Capitală și-a reluat activitatea. Pentru asta, municipalitatea a alocat 1,1 milioane de lei. De prânz cald gratuit pot beneficia persoanele cu nevoi speciale, pensionarii, familiile monoparentale și cele cu venitul lunar de până la 3.000 de lei. Lunar, alimentația va acordată pentru aproximativ 300 de oameni.

De la instituirea stării de urgență, în martie 2020, prânzurile calde erau livrate beneficiarilor la domiciliu de către asistenții sociali. Săptămâna aceasta, bucatele sunt oferite la pachet în locuri speciale, a precizat primarul general al Capitalei, Ion Ceban.

Ion Ceban, primarul general al Capitalei: „La intenția mea, anul trecut, în perioada situației excepționale, pentru a evita, iarăși, aglomerația în aceste instituții, am mutat zona în pachete care au fost duse la domiciliu de către asistenții sociali. Astăzi, am anunțat că pot primi acest prânz de la ora 10:00. Analizăm câteva - două, trei zile și vedem. Dacă nu putem dispersa oamenii, cel mai probabil, o să fie necesar să intervenim să facem amendamente și să revenim la pachete, pentru a nu pune în pericol viața și sănătatea nemijlocită a celor care beneficiază”.

Prânzul conține aproximativ 1.000 de calorii și este alcătuit din felul întâi, felul doi, pâine, salată, băutură la alegere și desert. Meniul este compus din bucate cu un conținut scăzut de glucidele simple. În schimb, prevalează legumele, fructele, carnea sau pește și produsele bogate în calciu. Pentru un prânz, alocația ajunge la aproximativ 28 de lei, a menționat șefa Direcției Asistență Socială a sectorului Râșcani, Natalia Dubița.

Natalia Dubița, șef al Direcției Asistență Socială din sectorul Râșcani: „Persoana se adresează la asistentul social din cadrul direcției cu o cerere, copia buletinului, copia legitimației, dacă o are, și evident că este inclusă în listă. În fiecare zi, meniul se schimbă. Este afișat zilnic acest meniu, gramajul și deja persoana, dacă dorește, poate să-l verifice pe loc.

Beneficiarii spun că prânzul este o adevărată salvare pentru ei, deoarece pensiile sunt prea mici și nu le ajung pentru strictul necesar.

În acest an, de prânzuri calde vor beneficia 1.200 de oameni.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).