Marcați
Se scumpesc apartamentele
3.03.2021, 13:53
Se scumpesc apartamentele în Capitală. Tendința s-a prefigurat în februarie, după o ieftinire în prima jumătate a anului trecut și o perioadă de stabilitate până în luna ianuarie a acestui an. Date ale companiilor imobiliare arată că prețurile au crescut între 1,75 și 2,5 la sută, în funcție de locuință.

Preţul mediu pentru apartamentele de pe piaţa secundară a crescut, în luna februarie, cu nouă euro, până la nivelul mediu de 520 de euro pentru un metru pătrat. În cazul apartamentelor noi, evoluția a fost cu 16 euro, până la 653 de euro pentru un metru pătrat.

După aceste majorări, prețurile pentru apartamentele de pe piața variază între 364 şi 667 de euro pentru un metru pătrat. Ele pot oscila în funcţie de suprafaţă, dotări, starea tehnică şi locul amplasării blocului. Cele mai scumpe apartamente la mâna a doua sunt în sectorul Centru.

Preţul poate ajunge până la 667 de euro pentru un metru pătrat. Când vine vorba de apartamente noi, prețurile sunt şi mai mari şi variază între 458 și 895 de euro pentru un metru pătrat. Şi în acest caz, cele mai scumpe apartamente sunt amplasate în zona centrală a Capitalei.

NTV Moldova

menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).