Marcați
Vacanță mai lungă pentru elevi
3.03.2021, 12:56
Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a decis prelungirea cu șapte zile a vacanței de primăvară pentru elevii claselor întâia a XII-a. Măsura are scopul de a preveni răspândirea infecției de coronavirus și de a-i proteja pe elevi și profesori. Inițial, vacanța era stabilită pentru perioada 5-9 martie, însă după această decizie orele online nu vor avea loc până în 15 martie.

Potrivit Ministerului Educației, decizia de prelungire a vacanței a fost aprobată în urma consultărilor cu reprezentanții autorităților publice locale, Consiliul Național al Elevilor, dar și la solicitarea părinților. Recuperarea orelor va avea loc ulterior, cu prezența fizică a elevilor la ore, conform unui orar individual pentru fiecare instituție. De asemenea, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării atenționează conducătorii școlilor că, în perioada 5-15 martie, la serviciu vor putea ieși doar angajații care asigură funcționalitatea instituțiilor și a căror prezență este obligatorie. Ceilalți vor munci la distanță.

NTV Moldova

menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).