Marcați
Medicii confirmă eficiența ”Sputink V”
2.03.2021, 18:44
Medicii moldoveni confirmă că vaccinul rusesc “Sputnik V” este sigur, eficient şi poate fi utilizat în ţara noastră. În cazul în care preparatul va fi livrat la Chişinău, Ministerul Sănătăţii va solicita convocarea de urgenţă a Comitetul Naţional de Imunizare, pentru a-l include în campania de imunizare.

Alexei Ceban, epidemiolog Agenţia Naţională pentru Sănătate Publică: „Vaccinul elaborat de Institutul Gamaleia a fost înregistrat în mai multe state, care au o legislaţie mai permisivă, şi într-un stat din Uniunea Europeană, este vorba de Ungaria. Noi reiterăm faptul că, noi, considerăm acest vaccin unul eficient. Şi au fost demonstrate aceste date şi siguranţa şi calitatea”.

Angela Paraschiv, membru al Comitetului Național de Experți în Imunizare: „Atunci când vom avea informaţii că, într-adevăr ne dau acest vaccin "Sputnik" şi va fi o necessitate să-l procurăm, Ministerul Sănătăţii, împreună cu Agenţia Naţională de Sănătate Publică, va face o solicitare către Comitet, care se va întruni de urgenţă şi vor decide, pentru că în acest comitet sunt specialişti din diferite domenii a sistemului medical şi va veni cu o decizie vizavi de utilizarea vaccinului "Sputinik"”.

Adrian Belîi, şef de departament Institutul de Medicină Urgentă: „Sputnik, Astra Zeneka sau Pfizer – ele au caracteristici apropiate ca şi eficienţă şi siguranţă.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).