Marcați
Troleibuze noi pe străzile Capitalei
2.03.2021, 16:08
În Capitală circulă, de astăzi, încă 20 de troleibuze noi. 10 au fost cumpărate din Riga, iar celelalte 10 au fost achiziționate de la uzina din Minsk. Troleibuzele sunt dotate cu sistem de aer condiționat, rampă de acces pentru persoanele cu nevoi speciale, prize USB și camere de supraveghere. Asamblarea lor a avut loc în atelierul de reparație al Regiei Transport Electric. La evenimentul de lansare a participat primarul general Ion Ceban, care s-a asigurat că noile troleibuze corespund standardelor de calitate.

Ion Ceban, primarul general al Capitalei: „Începând cu astăzi și zilele următoare vor circula pe mai multe rute din Chișinău. Este vorba despre ruta 22, este vorba despre ruta 10, 17, 13, 2, 4. Deci sunt rute foarte populare pentru chișinăuieni și eu sper foarte mult că putem inclusiv din aceste riscuri majore, care le avem astăzi pe partea de COVID, să diminuăm, aducând transport nou. În următoarea etapă, am zis în această primăvară, trebuie să ajungă alte 20 de unități de transport, inclusiv cu acel vot pe care l-am avut pentru 20 de noi unități de transport, 10 dintre care trebuie să fie cu mers articulat, să fie și soluția acelor câtorva zeci de mii de oameni care au votat pentru ruta de la Albișoara”.

Până la sfârșitul lunii martie, Regia Transport Electric urmează să asambleze încă 20 de troleibuze de ultimă generație. Prețul unia ajunge la 165 de mii de euro.
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).