Marcați
În vizorul primăriei
24.02.2021, 15:52
Firmele de construcții ale căror camioane vor lăsa noroi pe străzi și trotuare vor fi amendate. Primăria Capitalei a anunțat că sancțiunile vor fi aplicate atât șoferilor, cât și agenților economici. În acest sens, autoritățile locale solicită ajutorul poliției. Deși roțile camioanelor trebuie să fie spălate la ieșire de pe șantier, puține companii respectă această regulă, susțin reprezentanții municipalității.

Amenzile pentru șoferii care vor conduce camioane cu roțile pline de noroi pe străzile Capitalei riscă amenzi de la 900 până la 1.500 de lei, iar patronii companiilor de construcții - între 4.500 și 6.000 de lei, a specificat consilierul primarului general al Capitalei, Tudor Gîrbu.

Tudor Gîrbu, consilier al primarului general al Capitalei: „Cu asta noi vrem să atenționăm toți acei directori de companii sau, nu contează, chiar și aceleași servicii municipale să aibă grijă, atunci când efectuează careva lucrări în teren, unde la ieșire se formează glod, și, înainte de a scoate unitățile pe carosabil, să fie curățate și să fie adusă în ordinea cuvenită. Noi deja avem depistate cazurile. Cazurile au fost transmise la poliția rutieră. S-a atenționat colaboratorilor de poliție, ceea ce am primit și noi informația de a atrage atenția anume la acest flagel, fiindcă aceasta formează colb, formează diferite situații neplăcute pentru orășeni”.

Locuitorii orașului spun că zilnic sunt martorii situațiilor în care camioanele lasă noroi pe străzi. Ei consideră drept justificată sancționarea cazurilor de acest fel.

Autoritățile Capitalei au mai anunțat că vor începe, în luna martie, o amplă campanie de salubrizare și de plantare a arborilor.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).