Marcați
Percheziții la Penitenciarul numărul 15 din Cricova
24.02.2021, 15:42
Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale a efectuat astăzi percheziții la Penitenciarul numărul 15 din Cricova. Acțiunile sunt parte a urmăririi penale într-un dosar în care este vizat adjunctul directorului Administrației Naționale a Penitenciarelor, Serghei Demcenco, plasat în arest preventiv pentru 15 zile. Operațiunea este realizată cu sprijinul Detașamentului cu Destinație Specială ”Pantera”, al ofițerilor Inspectoratului Național de Investigații și Brigăzii de Poliție cu Destinație Specială ”Fulger”.

Adjunctul directorului ANP, Serghei Demcenco, se află în arest preventiv în Penitenciarul numărul 13 din Chișinău. El este învinuit de abuz în serviciu în interesul unei organizații criminale. Cât privește activitatea organizațiilor criminale conduse de deținuți, directorul interimar al Administrației Naționale a Penitenciarelor, Vladimir Cojocaru, a declarat, în cadrul unor audieri parlamentare, că o soluție ar fi instalarea în închisori a aparatelor de bruiaj. Pentru asta este nevoie însă de o hotărâre de Guvern, a precizat Vladimir Cojocaru.

Vladimir Cojocaru, director interimar al Administrației Naționale a Penitenciarelor: “Codul de Executare prevede posibilitatea instalării sistemului de blocare a frecvențelor radio, adică în ceea ce privește telefoanele mobile, în condițiile stabilite de Guvern, dar o hotărâre de Guvern în sensul acesta lipsește. Deci noi avem un proiect pregătit și prezentat pentru a fi promovat. Deci el este în continuare la examinare în cadrul Ministerul Justiției”.

Potrivit datelor ANP, doar anul trecut de la deținuți au fost confiscate peste 1.600 de telefoane mobile. Aproximativ 6.500 de oameni își ispășesc pedeapsa în penitenciarele din țara noastră.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).