Marcați
Igor Dodon: Moscova este gata să extindă lista companiilor moldovenești cu drept de export pe piața rusă
23.12.2019, 11:30
Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a declarat că, săptămâna aceasta, Guvernul Federației Ruse urmează să aprobe o hotărâre prin care vor fi prelungite facilitățile de exporturi fără taxe vamale pe cinci poziții tarifare, cât și extinderea acestei liste cu alte cinci poziții tarifare. Anunțul a fost făcut după ședința tradițională de luni de la Președinție, la care participă șeful statului, președintele Parlamentului și premierul.

Igor Dodon a mai anunțat că, în timpul apropiat vor fi deschise posibilitățile de export pe piața rusă pentru încă aproape 150-200 de companii din Republica Moldova.

În cadrul vizitei sale în Federația Rusă, de săptămâna trecută, președintele țării a discutat cu omologul său rus, Vladimir Putin, despre creditul rus pentru Moldova pentru proiectele de infrastructură. Dodon a declarat că Moscova a adoptat deja ”decizia de principiu” cu privire la acordarea acestui credit pentru țara noastră.

”Este vorba despre un credit de 350 de milioane de dolari care a fost solicitat de Guvernul Republicii Moldova pentru a veni cu proiecte mari de infrastructură, începând cu anul viitor. Decizia de principiu a fost luată. În luna ianuarie , vor avea loc negocieri la nivelul reprezentanților Ministerului Finanțelor din cele două țări, pentru ca la începutul sesiunii parlamentare din februarie acest acord să fie ratificat de Parlamentul de la Chișinău”, a declarat președintele.

Igor Dodon a precizat că, condițiile acestui credit sunt practic același ca și în cazul creditelor pe care țara noastră le contractează de la BERD sau BEI.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).