Marcați
Igor Dodon a participat la ședința Consiliului Republican al PSRM
21.08.2019, 15:31
Astăzi la invitația Partidului Socialiștilor din Republica Moldova Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a participat la ședința Consiliului Republican al formațiunii, unde au fost discutate mai multe subiecte actuale ce țin de politica internă a țării.

După încheierea evenimentului șeful statului a informat publicul despre două subiecte majore abordate în cadrul Consiliului. Primul se referă la analiza activității majorității parlamentare și a Guvernului.

Membrii Consiliului Republican ai PSRM au reiterat că decizia de a semna un acord temporar cu blocul ACUM din 8 iunie curent este corectă. Totodată, s-a constatat că acordul respectiv a fost îndeplinit în proporție de 90-95% și este necesar de semnat un document nou.

Al doilea subiect major a vizat acțiunile de pregătire pentru alegerile locale generale din 20 octombrie. Membrii Consiliului Republican au discutat elemente de strategie electorală, iar listele candidaților vor fi publicate în perioada stabilită de legislația în vigoare.

"Referindu-mă la subiectul Curții Constituționale am îndemnat toți politicienii să se abțină de la orice aprecieri cu caracter politic în adresa magistraților Înaltei Instanțe, deoarece asemenea declarații pot fi calificate drept presiune asupra Curții Constituționale", a mai specificat Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).