Marcați
Strategie de dezvoltare a fotbalului
15.08.2019, 15:59
Strategia de dezvoltare a fotbalului autohton au fost discutate astăzi de către șeful statului, în cadrul unei întrevederi cu președintele federației de profil, Leonid Oleinicenco. În cursul dialogului, președintele Igor Dodon a menționat necesitatea implementării unui programul de construcție a stadioanelor pentru profesioniști, în conformitate cu standardele internaționale. De asemenea, discuțiile au vizat construcția noilor terenuri de sport, pentru a le crea tinerilor condiții de practicare a fotbalului.

Potrivit președintelui Igor Dodon, Moldova trebuie să preia experiența altor țări, precum Islanda, unde, grație construcției stadioanelor, fotbalul a devenit un gen de sport național, iar selecționata acestei țări a obținut rezultate impresionante la campionatele european și mondial. De asemenea, șeful statului a discutat cu președintele Federației Moldovenești de Fotbal despre lacunele din legislație, care împiedică funcționarea normală a asociațiilor de sport. În context, Igor Dodon l-a asigurat pe Leonid Oleinicenco de faptul că administrația prezidențială va acorda o atenție deosebită dezvoltării fotbalului în Moldova și va coopera inclusiv prin elaborarea inițiativelor legislative necesare. Tot astăzi, șeful statului a avut o întrevedere cu Igor Dobrovolschi, selecționerul echipei naționale de fotbal a Moldovei. Cei doi au discutat despre perspectivele sportului de performanță din țara noastră, precum și despre promovarea unui stil de viață sănătos în rândul cetățenilor de toate vârstele. Igor Dobrovolschi a solicitat examinarea posibilității de a-i fi acordată cetățenia Republicii Moldova, iar președintele Igor Dodon și-a exprimat deschiderea pentru soluționarea acestei probleme.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).