Marcați
Sportivi decorați de președinte
8.07.2019, 14:34
Mai mulți sportivi și antrenori, care au participat la a doua ediție a Jocurilor europene de la Minsk, au fost decorați astăzi de către președintele țării, Igor Dodon. Șeful statului i-a felicitat pe olimpici și le-a mulțumit pentru că au reprezentat cu demnitate țara la Minsk. La rândul lor, sportivii și-au exprimat recunoștința pentru sprijinul de care beneficiază din partea Președinției.

Președintele Igor Dodon le-a spus tinerilor sportivi că sunt o mândrie pentru țara noastră.

-Vreau să vă mulțumesc pentru faptul că ați reprezentat patria noastră, Republica Moldova. Vă aduceți aminte, noi ne-am văzut câteva săptămâni în urmă, la Minsk, și eu v-am promis că, la revenire, ne vom vedea în instituția prezidențială. Eu vreau să vă mulțumesc tuturor și să vă felicit și să vă spun că noi ne mândrim cu rezultatele dumneavoastră. Eu voi face tot posibilul să vă susținem în continuare și pe tineri, și pe antrenori, și sunt ferm convins că rezultate frumoase vor fi și mai departe.

Distincțiile și diplomele au fost înmânate în cadrul unei ceremonii oficiale. Antrenorul Lotului național de Sambo, Iulian Piatcovschi, a fost decorat cu ordinul ”Gloria muncii”.

- Am ocazia ca să mulțumesc la toți colegii noștri, să-i mulțumesc domnului președinte, care a găsit câteva clipe să fie alături de noi, să ne dea un imbold, pentru a participa la aceste jocuri europene cu succes. Vreau, încă odată, să-i laud pe sportivii noștri de la Federația de Lupte Sambo, care au adus trei medalii - una de argint și două de bronz.

Medalia ”Meritul civic” le-a fost conferită la cinci sportivi, care au obținut locuri de podium la Jocurile europene de la Minsk. Tinerii și-au exprimat recunoștința pentru sprijinul pe care îl acordă șeful statului sportivilor de performață.

-Pentru noi, este o onoare să reprezentăm țara la astfel de competiții internaționale. Sper că, în continuare, ne așteaptă campionatul mondial, unde vor fi calificări către jocurile olimpice. Sperăm să evoluăm cu bine și să ducem mai departe faima Republicii Moldova peste hotare.

La a doua ediție a Jocurilor Europene de la Minsk au participat aproximativ 6.000 de sportivi din 50 de țări. Echipa olimpică a Republicii Moldova, formată din 50 de tineri și antrenori, a participat la 10 probe. Sportivii moldoveni au adus acasă o medalie de argint și patru medalii de bronz.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).