Marcați
Igor Dodon l-a felicitat pe Volodimir Zelenski cu ocazia învestirii sale în funcția de Președinte al Ucrainei
20.05.2019, 15:28
Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a transmis felicitări domnului Volodimir Zelenski cu ocazia învestirii sale în funcția de Președinte al Ucrainei, dorindu-i succes și realizări importante în această funcție de mare responsabilitate.

Totodată, Igor Dodon și-a exprimat speranța că în timpul apropiat va fi organizată o întrevedere bilaterală, pentru a discuta întregul spectru de probleme ce țin de relațiile de cooperare cu Ucraina în toate domeniile de interes reciproc.

Menționăm că anterior, Aureliu Ciocoi, consilierul Președintelui RM în domeniul politicii externe a comentat situația privind participarea Președintelui RM la ceremonia de inaugurare a Președintelui Ucrainei.

„În mod tradițional, Republica Moldova are stabilite relații de prietenie și de parteneriat cu Ucraina. După cum se știe, recent, între Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon și Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a avut loc un dialog telefonic amical, constructiv și productiv. S-a ajuns la o înțelegere prealabilă privind organizarea unei întrevederi, iar în prezent se lucrează asupra elaborării agendei în acest sens.

În ce privește ceremonia de inaugurare a Președintelui Ucrainei, din cîte cunosc, conform Decretului ex-președintelui Poroșenko, responsabil de organizarea acestei festivități, inclusiv de invitații, a fost desemnată conducerea precedentă a Ministerului Afacerilor Externe al Ucrainei, în comun cu fosta administrație prezidențială a lui Poroșenko”.

presedinte.md
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).