Marcați
Suportul unic de 600 de lei de Paști poate fi ridicat
11.04.2019, 17:37
Începând cu 12 aprilie, beneficiarii de toate tipurile de pensii și alocații sociale de stat, stabilite până la 1 aprilie 2019, al căror cuantum lunar nu a depășit 2 000 de lei, pot ridica un suport unic în mărime de 600 de lei. Potrivit datelor, de ajutor din partea statului, cu ocazia sărbătorilor de Paști, vor beneficia 612,8 mii de persoane, transmite IPN.

Casa Națională de Asigurări Sociale menționează că majoritatea beneficiarilor, circa 400 de mii, sunt beneficiari de pensii pentru limită de vârstă, iar ceilalți primesc pensii de dizabilitate, pensii de urmaș sau alocații sociale de stat. Cheltuielile pentru acordarea suportului unic sunt acoperite din contul transferurilor de la bugetul de stat către bugetul asigurărilor sociale de stat și constituie 367,9 milioane de lei.

Pentru a achita suportul unic, CNAS a efectuat transferul mijloacelor bănești către prestatorii de servicii de plată, desemnați de beneficiari.

Un suport unic de 600 de lei a fost acordat pentru aceleași categorii de persoane în ajunul sărbătorilor de iarnă.

ipn.md
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).