Marcați
Întrevedere Dodon- Neukirch
23.10.2018, 17:55
Șeful statului a avut astăzi o întrevedere cu noul șef al Misiunii OSCE în Moldova, Claus Neukirch. În cadrul discuțiilor, a fost analizat procesul de reglementare a conflictului transnistrean, în special, măsurile de consolidare a încrederii între cele două maluri ale Nistrului.

Șeful Misiunii OSCE a salutat succesele înregistrate în procesul de promovare a ”Pachetului celor 8 puncte”, coordonate de Chișinău şi Tiraspol în ianuarie 2017, în cadrul întrevederii de la Bender. Totodată, Neukirch a susținut eforturile comune ale conducerii țării noastre, care au scopul de a avansa în procesul de reglementare. De asemenea, a fost pusă în discuție necesitatea organizării, în cel mai scurt timp, a unei noi întrevederi în formatul ”5+2”. La finalul întrevederii de la reședința de stat, președintele țării i-a dorit succes noului șef al Misiunii OSCE în exercitarea mandatului, exprimându-și încrederea că procesul de reglementare a conflictului transnistrean va cunoaște o nouă etapă. Claus Neukirch a activat în componența Misiunii OSCE la Chișinău în perioada 2004-2011.


NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).