Marcați
Igor Dodon s-a întâlnit cu Papa de la Roma
4.11.2017, 16:14
Aflat într-o vizită de lucru în Italia, Președintele Igor Dodon a avut o întrevedere cu Suveranul Pontif, Sanctitatea Sa Papa Francisc.

Șeful statului a menţionat importanţa pe care o acordă Moldova colaborării cu Sfîntul Scaun. Ţara noastră îşi declară adeziunea pentru dezvoltarea dialogului interreligios, de consolidare a parteneriatului în sfera socială, educaţională, medicală şi alte domenii.Totodată, Igor Dodon a remarcat rolul deosebit al Papei de la Roma în activităţile de pacificare, contribuţia sa la instaurarea echităţii şi solidarităţii în lume, exprimându-i Suveranului Pontif cuvinte de recunoştinţă pentru soluționarea problemelor contemporane de importanţă majoră, pentru implicarea sa în stabilirea dialogului între civilizaţii şi religii.

”Am subliniat că Legea Supremă a statului, Constituţia Republicii Moldova, garantează libertatea conştiinţei şi religiei. Totodată, poporul Moldovei este un promotor al valorilor creştine. Creştinismul, fiind religia majorităţii poporului nostru, are o influenţă decisivă asupra identităţii noastre şi a valorilor morale ale poporului nostru”, a declarat Igor Dodon.

Șeful statului a apreciat pozitiv cooperarea dintre Bisericile Ortodoxă şi cea Catolică, fiind într-o dezvoltare continuă şi eficientă, în ultimii ani. În acest context, Igor Dodon a amintit de întrevederea de la Havana dintre Papa de la Roma şi Patriarhul Moscovei şi al Întregii Rusii Kiril.

”Mi-am exprimat speranţa că reluarea dialogului direct între conducătorii celor două Biserici va contribui la consolidarea ţării şi la protejarea valorilor creştine fundamentale şi, în special, la protejarea creştinilor în regiunile unde sînt înregistrate cazuri de persecutare şi discriminare a acestora”, a mai spus șeful statului.

La finalul întrevederii, Igor Dodon i-a dorit Suveranului Pontif multă sănătate şi continuarea lucrărilor în numele păcii, umanismului şi dezvoltării umane.

Igor Dodon s-a întâlnit cu Papa de la Roma

Igor Dodon s-a întâlnit cu Papa de la Roma

Igor Dodon s-a întâlnit cu Papa de la Roma

Igor Dodon s-a întâlnit cu Papa de la Roma

Igor Dodon s-a întâlnit cu Papa de la Roma
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).