Marcați
Bogdan Țîrdea: Rețeaua lui Soros a înființat propriul partid pentru M. Sandu – PAS. Scopul este de a transforma țara într-o colonie
4.09.2020, 12:01
(Comentariul politologului Bogdan Țîrdea)

Rețeaua lui Soros a înființat propriul partid pentru M. Sandu – PAS. Scopul este de a transforma țara într-o colonie. Judecați și singuri.

1.Președintele M. Sandu este fost membru al Senatului Fundației Soros-Moldova (2009-2010).

2.Prim-vicepreședinte al partidului și președintele fracțiunii parlamentare PAS, I. Grosu, este membru al consiliului administrativ al Centrului de Resurse Juridice din Moldova (CRJM). Directorul Centrului V. Gribincea este cumnatul deputatului S. Litvinenco (PAS).

3.Vicepreședinte PAS L. Nicolaescu-Onofrei a fost Director pentru Educație al Fundației Soros-Moldova în 1996 – 1998, președinte al ONG-ului PRO-Didactica.

4.Vicepreședintele PAS, M. Popșoi, a fost analist la Fundația Jamestown, membru al Asociației pentru Politică Externă (APE) finanțată de Fundația Soros.

5.Vicepreședinte PAS și membru al Biroului Politic D. Perciun este coordonatorul proiectelor susținute de Fundația Soros. Este vorba despre proiectul E-transformare din cadrul Ministerului Educației, cînd M. Sandu l-a condus.

6.VicepreședintePAS R. Marian – secretar al fracțiunii parlamentare, deputat, specialist în relații publice la ONG Expert-Grup (2013 – 2016), care este un beneficiar cheie al Fundației Soros.

7.Vicepreședinte PAS, fost ministru al justiției (2019) O. Stamate a fost directorul ONG AGER. În 2007 – 2010 a lucrat la Fundația Soros ca director de programe.

8.Membru al biroului național PAS O. Nantoi – deputat, director de programe la Institutul pentru Politici Publice (IPP), expert la IPRE. Ambele ONG-uri sunt finanțate de Fundația Soros.

9.D. Alaiba, membru al Biroului Național PAS – deputat, președinte al Centrului de Politici și Reforme (CPR), cu un buget anual de 320.384,00 USD. CPR face parte, de asemenea, din rețeaua Soros, NED, EED.

10.Vicepreședintele PAS S. Musteață (2016–2017) a făcut stagiul în 2001, 2002, 2005 la Universitatea Central Europeană din Budapesta, care a fost fondată de J. Soros.

11.Terzi-Barbaroșie,membrual Biroului Politic PAS (2016–2017), a lucrat pentru Fundația Soros-Moldova și a primit mai multe burse ale Fundației Soros pentru merite deosebite. Ea a condus ONG-ul CPD.

12.Defapt,lidera PAS M. Sandu, vicepreședinții partidului, aproape toți membrii Biroului Politic și 6 din 13 deputați sunt reprezentanți ai Fundației Soros din Moldova și lideri ai ONG-urilor din rețeaua Soros. Este coincidență? Nu credem.

Aceleași evenimente au loc în Ucraina, Armenia, Georgia, România, unde reprezentanții Fundației Soros au pătruns adînc în toate structurile de putere și urmăresc interesele oligarhiei transnaționale.

Este vorba despre vînzarea de terenuri către străini, privatizarea pentru o cantitate mică de proprietăți strategice de stat, închiderea școlilor și spitalelor, legile privind drepturile LGBT, educația sexuală în școli …

Și acesta este doar începutul.
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).