В закладки
18 troleibuze pentru Capitală
Autoritățile Capitalei urmează să participe la licitația publică organizată de Primăria orașului Riga, Letonia, pentru a achiziționa 18 troleibuze de mare capacitate. După finalizarea concursului, unitățile de transport ar urma să ajungă în țară în luna septembrie. De asemenea, până la sfârșitul anului, ”Regia Transport Electric” va asambla 15 troleibuze.

Primăria Capitalei va oferi un preț de până la 50 de mii de euro pentru un troleibuz, în timp ce unul nou costă aproape 400 de mii de euro. Un evaluator din țara noastră a estimat prețul troleibuzelor expuse la Riga, în medie, la 95 de mii de euro.

Pe lângă achiziția de la Riga, autoritățile Capitalei intenționează să asigure parcul de troliebuze și cu unități de transport noi.

În data de 19 mai, Consiliul municipal Chișinău a votat proiectul de decizie privind achiziția a 100 de autobuze și 18 troleibuze articulate. Primarul general Ion Ceban este împuternicit să inițieze negocieri cu finanțatorii pentru obținerea unui credit de 400 de milioane de lei. Potrivit proiectului de decizie, în a doua etapă urmează a fi achiziționate 150 de autobuze, 70 de troleibuze obișnuite și 20 de troleibuze articulate.

NTV Moldova

Лента новостей

menu
www.ntv.md © 2016-2018 Все права защищены.
При любом использовании материалов НТВ ссылка (для сайтов - гиперссылка на www.ntv.md) обязательна.