В закладки
Aviz favorabil din partea guvernului
Președintele Consiliului Superior al Magistraturii va putea fi ales și din rândul membrilor profesori de drept, nu doar dintre judecători. O hotărâre care vizează modificarea legii cu privire la CSM a fost avizată ieri de Guvern. Inițiativa legislativă îi aparține președintelui țării, Igor Dodon, și a fost elaborată la recomandarea Comisiei de la Veneția și altor foruri europene.

Modificările la legea cu privire la Consiliului Superior al Magistraturii urmăresc ajustarea normelor interne la standardele internaționale, a precizat ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi.

Acum două săptămâni, Parlamentul i-a numit pe cei patru noi membri ai Consiliului Superior al Magistraturii, aleși din rândul profesorilor de drept. Aceștia sunt Carolina Ciugureanu-Mihailuță, Elena Belei, Valentina Coptileț și Ion Crețu. Parlamentul a modificat Legea cu privire la activitatea Consiliului Superior al Magistraturii la sfârșitul lunii decembrie. Amendamentele stabilesc acum că CSM are 15 membri, în loc de 12. Cinci dintre aceștia sunt selectați din rândul profesorilor de drept, iar șapte - din rândul judecătorilor, plus trei membri din oficiu. Este vorba de ministrul Justiției, procurorul general și președintele Curții Supreme de Justiție.

NTV Moldova

Лента новостей

menu
www.ntv.md © 2016-2018 Все права защищены.
При любом использовании материалов НТВ ссылка (для сайтов - гиперссылка на www.ntv.md) обязательна.