В закладки
30 de zile de arest pentru Plahotniuc
Judecătoria Chișinău, cu sediul în sectorul Ciocana, a emis astăzi mandat de arestare pe o perioadă de 30 de zile pe numele fostului lider al PDM, Vladimir Plahotniuc. Decizia vine după o solicitare a procurorilor anticorupție, care au inițiat două cauze penale pe numele oligarhului fugar. Acesta este bănuit de spălare de bani în proporții deosebit de mari. Acum, procurorii susțin că vor uza de toate împuternicirile, pentru a-l găsi și aduce în fața instanței de judecată. De cealaltă parte, avocatul lui Plahotniuc a anunțat că va contesta decizia în instanța superioară.

Potrivit procurorilor, procedura prevede identificarea și aducerea lui Vladimir Plahotniuc în fața instanței de judecată.

La rândul său, avocatul fostului lider PDM susține că Plahotniuc pledează nevinovat.

Ieri, șeful Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, a declarat că, în perioada 2013-2015, oligarhul Vladimir Plahotniuc a creat o schemă infracțională cu scopul dobândirii, transferării și utilizării unor bunuri, despre care știa că sunt obținute ilicit. Valoarea acestora a fost estimată la aproximativ 18 milioane de dolari și 3,5 milioane de euro.

Potrivit materialelor cauzei penale, banii erau obținuți ilicit din creditele bancare acordate de BEM, Unibank și Banca Socială. În afară de fostul lider al PDM, sub aceeași învinuire mai cad două persoane. Una este dată în căutare, de rând cu Plahotniuc, iar alta a fost reținută și plasată în arest pentru 30 de zile.

Bănuiții riscă pedeapsă cu închisoare pe un termen de la cinci până la 10 ani și amendă de la 650 de mii de lei până la 800 de mii de lei pentru persoana juridică.

NTV Moldova

Лента новостей

menu
www.ntv.md © 2016-2018 Все права защищены.
При любом использовании материалов НТВ ссылка (для сайтов - гиперссылка на www.ntv.md) обязательна.