В закладки
(SONDAJ) Crește popularitatea lui Ion Ceban
Candidatul PSRM pentru funcția de primar general al Capitalei, Ion Ceban, este favoritul cursei electorale din 20 octombrie. Potrivit unui sondaj de opinie, realizat de Asociația Sociologilor și Demografilor din Moldova, reprezentantul socialiștilor s-ar clasa pe primul loc și ar întruni aproape 47 la sută din voturi. Este un rezultat mai bun cu 10 puncte procentuale, față de sondajul realizat de aceeași instituție acum aproape trei săptămâni. Cât privește componența Consiliului municipal Chișinău, cele mai multe mandate le-ar reveni, de asemenea, socialiștilor.

Întrebați ”Dacă duminica viitoare s-ar organiza alegeri locale, pentru cine veți vota la funcția de primar general al Capitalei?”, cei mai mulți oameni, adică 46,6 la sută, au răspuns că îl vor vota pe Ion Ceban. Pe locul doi s-a clasat candidatul blocului ”Acum”, Andrei Năstase, care ar întruni aproape 31 la sută din voturi. Pe locul trei, cu 6,8 la sută, se situează candidatul PUN, Octavian Țîcu, iar pe locul patru - candidatul PL, Dorin Chirtoacă, pentru care ar vota 3,9 la sută dintre locuitorii Capitalei.

"Dacă facem o comparație cu sondajul precedent, care a fost un sondaj pilot pe Chișinău pe care l-am mediatizat noi cu o lună în urmă. Deci diferența dintre Andrei Năstase și Ion Ceban era practic de trei, patru procente, nu era o diferență mare. Acum, vedeți, practic 15 puncte procentuale îi despart. Aceasta nu este vorba doar de rezultatele studiului nostru, este vorba de rezultatele a mai multor studii sociologice care au fost desfășurate, adică observ această discrepanță care a apărut între Ion Ceban și Andrei Năstase și, este posibil, în acest caz, ca Ion Ceban să câștige din primul tur", spune Victor Mocanu, președintele Asociației Sociologilor și Demografilor din Moldova.

Același sondaj mai arată că cei mai mulți reprezentanți în Consiliul municipal Chișinău îi va avea PSRM. Mai exact, aproape 45 la sută dintre subiecții cercetării au optat pentru această formațiune. 26,8 la sută ar vota pentru blocul ”Acum”, iar pe locul trei și patru s-au clasat Partidul Liberal și Partidul Democrat din Moldova, cu 10,9 și, respectiv, 5,6 la sută.

Studiul sociologic a fost realizat în perioada 27 septembrie - 8 octombrie, pe un eșantion de 1.195 oameni, iar marja de eroare este de 3 la sută. Cercetarea a fost realizată de Asociația Sociologilor și Demografilor din Moldova, din surse proprii.

NTV Moldova

Лента новостей

menu
www.ntv.md © 2016-2018 Все права защищены.
При любом использовании материалов НТВ ссылка (для сайтов - гиперссылка на www.ntv.md) обязательна.