В закладки
Comisia de anchetă a aprobat Raportul pentru elucidarea circumstanțelor devalizării sistemului bancar
Comisia parlamentară de anchetă, care a investigat frauda bancară, a aprobat unanim Raportul pentru elucidarea circumstanțelor devalizării sistemului bancar. Decizia a fost luată joi, 10 octombrie, exact în ziua când a expirat termenul de activitate a comisiei, informează MOLDPRES.

Anunțul a fost făcut de președintele Comisiei de anchetă, Alexandr Slusari. Solicitat de agenție, Slusari a precizat că săptămâna viitoare raportul urmează a fi prezentat în parlament.

„Comisia nu are cum să înlocuiască justiția. Însă nimeni nu ne poate interzice să ne dăm cu părerea după ce am analizat cap-coadă acest dezmăț etapizat cu frauda bancară, organizat cu concursul plenar al clasei politice”, a scris Alexandr Slusari pe pagina sa oficială de pe o rețea de socializare.

Comisia de anchetă a fost constituită de parlament pe 10 iunie 2019 curent, având un termen de activitate de 120 de zile. În acest timp, comisia a audiat mai mulți foști demnitari, printre care fostul ministru al Finanțelor, Veaceslav Negruță, fostul președinte al Comisiei parlamentare economie, buget și finanțe, Veaceslav Ioniță, președintele fostei Comisii parlamentare care a investigat furtul miliardului, Oleg Reidman, fostul vicepreședinte al Băncii de Economii, Viorel Bîrcă, fostul premier Vlad Filat și, fostul guvernator al BNM, Dorin Drăguțanu.

moldpres

Лента новостей

menu
www.ntv.md © 2016-2018 Все права защищены.
При любом использовании материалов НТВ ссылка (для сайтов - гиперссылка на www.ntv.md) обязательна.