В закладки
Favoriții scrutinului din Capitală
Candidatul PSRM pentru funcția de primar general al Capitalei, Ion Ceban, este favoritul cursei electorale din 20 octombrie. Potrivit unui sondaj de opinie, realizat de companiile ”Watchdog” și CBS-AXA, reprezentantul socialiștilor s-ar clasa pe primul loc și ar întruni aproape 42 la sută din voturi. Cât privește componența Consiliului municipal Chișinău, cele mai multe mandate le-ar reveni, de asemenea, socialiștilor.

Întrebați ”Dacă mâine ar avea loc alegeri pentru funcția de primar general al Capitalei, pentru cine ați vota?”, cei mai mulți oameni, aproape 42 la sută, au răspuns că îl vor vota pe Ion Ceban. Pe locul doi s-a clasat candidatul blocului ”Acum”, Andrei Năstase, care ar întruni aproape 31 la sută din voturi. Pe locul trei, cu 8,3 la sută, se situează candidatul PL, Dorin Chirtoacă, iar pe locul patru - candidatul PDM, Vladimir Cebotari, cu 4,1 la sută din voturi.

Același sondaj mai arată că cei mai mulți reprezentanți în Consiliul municipal Chișinău îi va avea PSRM. Mai exact, aproape 28 la sută dintre subiecții cercetării au optat pentru această formațiune. 21,7 la sută ar vota pentru blocul ”Acum”, iar pe locul trei și patru s-au clasat Partidul ”Șor” și Partidul Democrat din Moldova, cu 3,5 și, respectiv, 3,1 la sută.

Studiul sociologic a fost realizat în perioada 25 septembrie - 4 octombrie, pe un eșantion de 502 oameni, iar marja de eroare este de 4,4 la sută. Cercetarea a fost finanțată de către organizația National Endowment for Democracy.

NTV Moldova

Лента новостей

menu
www.ntv.md © 2016-2018 Все права защищены.
При любом использовании материалов НТВ ссылка (для сайтов - гиперссылка на www.ntv.md) обязательна.