В закладки
Ion Ceban, lider în sondaje
Aproape jumătate din populația Chișinăului îl vede pe candidatul PSRM, Ion Ceban, în funcția de primar general. Acestea sunt concluziile unei cercetări sociologice efectuate de compania ”Intellect Group”. Sondajul a arătat că Ceban se bucură de sprijinul a peste 45 la sută dintre oamenii intervievați. El este urmat de Andrei Năstase, care ar întruni doar puțin peste 24 la sută din sufragii. Experții spun că succesul lui Ion Ceban se datorează campaniei electorale pragmatice, pe care o desfășoară acesta.

Sociologii de la ”Intellect Grup” le-au propus locuitorilor Capitalei să spună numele politicianului care, în opinia lor, ar fi cel mai potrivit pentru funcția de primar al Capitalei. Candidatul PSRM, Ion Ceban, a fost indicat de 45,8 la sută dintre participanții la sondaj. Acesta este urmat, la o distanță enormă, de candidatul PPDA, Andrei Năstase, cu un scor de 24,3 la sută. Pe locul trei, cu nouă la sută din opțiuni, urmează Octavian Țîcu și pe locul patru este fostul primar Dorin Chirtoacă.

Diferența foarte mare între Ion Ceban și Andrei Năstase, dar și susținerea masivă din partea locuitorilor Capitalei este explicată de experți prin faptul că reprezentantul PSRM promovează un mesaj pragmatic în campania electorală. În timp ce candidatul socialist le oferă alegătorilor soluții pentru problemele grave, Andrei Năstase încearcă să mențină cu disperare alegătorii dezamăgiți de acțiunile blocului ”Acum”, consideră directorul ”Intellect Group”, Ian Lisnevschi.

- Dacă domnul Ceban Ion se bazează mai mult pe o campanie mai pragmatică, domnul Andrei Năstase are un mesaj mai mult emoțional. El încearcă totuși să reîntoarcă acel bazin de alegători, care a fost pierdut, din cauza dezamăgirii în strategiile blocului ”Acum”.

Sondajul a fost realizat de compania ”Intellect Group” din resursele proprii, în perioada 17-24 septembrie, în Chișinău și suburbii. Eșantionul a cuprins 1.000 de oameni, iar marja de eroare este de trei la sută.

NTV Moldova

Лента новостей

menu
www.ntv.md © 2016-2018 Все права защищены.
При любом использовании материалов НТВ ссылка (для сайтов - гиперссылка на www.ntv.md) обязательна.