В закладки
Ceban, lider în sondaje
Candidatul PSRM pentru funcția de primar general al Capitalei, Ion Cean, se bucură de cel mai mare sprijin din partea locuitorilor municipiului Chișinău. Potrivit sondajului sociologic, realizat de Asociația Sociologilor şi Demografilor, dacă duminica viitoare ar avea loc alegerile locale, candidatul PSRM ar întruni peste 35 la sută din sufragii. Pe locul doi, cu 30 la sută, urmează candidatul Blocului ”Acum”, Andrei Năstase.

La întrebarea ”Dacă duminica viitoare s-ar organiza alegeri locale, pentru cine veți vota la funcția de primar general al Capitalei?”, 35,3 la sută au optat pentru Ion Ceban. Pe locul doi este Andrei Năstase, cu 30 la sută din sufragii. Locul trei în clasament i-a revenit lui Valeriu Munteanu, urmat de Ruslan Codreanu și Dorin Chirtoacă.

Experții explică încrederea mare în Ion Ceban prin acțiunile întreprinse de acesta în ultimii ani.

- Eu aș explica prin aceea că dumnealui apare, deseori, în mass-media, apare cu programe eficiente, soluții concrete și el foarte des apare în Chișinău, deoarece populația conștientizează că terenurile de joacă și multe lucruri bune sau făcut la inițiativa lui, adică cu contribuția nemijlocit a lui.

Rezultatele sondajulu au mai arătat că, în cazul organizării unui scrutin duminica viitoare, peste 49 la sută dintre locuitorii Capitalei ar merge la alegeri. 22,5 la sută nu sunt siguri, iar 7,8 la sută au răspuns că nu vor participa la scrutin. În același timp, 4,6 la sută dintre cei intervievați nu au oferit vreun răspuns. Întrebați cum apreciază activitatea administrației publice a municipiului Chișinău în ultimii patru ani, majoritatea subiecților sondajului a dat un răspuns negativ.

- Doar 0,75 % apreciază activitatea Primăriei foarte bine. Bine - fiecare a noua persoană consideră că bine, și uitați-vă aici, adică practic fiecare a cincea persoană - nici bine, nici rău. Uitați-vă ce răspunsuri negative am obținut noi - rău, fiecare a treia persoană consideră că Primăria Chișinăului lucrează rău, activează rău. 28 la sută - foarte rău și 9 % spun că: ”Îmi vine greu să mă pronunț, deoarece nu m-am adresat cu nici o problemă la Primărie.

Sondajul a fost realizat din sursele Asociației Sociologilor și Demografilor, în perioada 11-20 septembrie, pe un eșantion de 770 de persoane din municipiul Chișinău. Marja de eroare este de trei la sută.

NTV Moldova

Лента новостей

menu
www.ntv.md © 2016-2018 Все права защищены.
При любом использовании материалов НТВ ссылка (для сайтов - гиперссылка на www.ntv.md) обязательна.