Marcați
Campanie de sensibilizare a șoferilor
Inspectoratul Național de Securitate Publică a lansat astăzi o campanie de informare și sensibilizare a șoferilor privind necesitatea de a echipa autoturismele cu anvelope de iarnă. De asemenea, conducătorii auto au fost atenționați să circule cu faza scurtă a luminilor de întâmpinare și pe timp de zi. Acțiunea s-a desfășurat cu scopul de a asigura securitatea circulatiei și de a reduce numărul accidentelor rutiere.

Șeful Secției Evidență și Analiză a Accidentelor Rutiere a Inspectoratului Național de Securitate Publică, Pavel Apostol, a declarat că respectarea regulilor de adaptare a automobilelor la condițiile de iarnă poate preveni tragediile pe șosele.

Pavel Apostol, șef de secție Inspectoratul Național de Securitate Publică: „Vorbim despre schimbarea pneurilor de iarnă și aici ne referim la acel volum de aer, care trebuie să fie în pneu, în roată, și mărimea la protector, la desen, care asigură o aderență mai bună cu partea carosabilă, fiindcă chiar și amenda pentru faptul că circulați cu pneuri de vară în perioada rece a anului nu este atât de mare. Vorbim despre 300 de lei, dar nu este importantă acea amendă, cât este importantă viața și sănătatea persoanei și riscul la care el se expune pe dânsul și pe alți participanți la trafic”.

Polițiștii le-au făcut șoferilor și un cadou neașteptat.

Pavel Apostol, șef de secție Inspectoratul Național de Securitate Publică: „Le vom pune la dispoziție, așa, un manometru, care permite verificarea presiunii de aer în pneu și, respectiv, și adâncimea la protector, ca să verificăm această posibilitate”.

În timp ce unii șoferi conștientizează importanța schimbării la timp a anvelopelor, alții sunt mai neglijenți.

Potrivit legislației, șoferii care vor circula cu anvelope de vară pe timp de iarnă riscă amenzi de la 150 până la 300 de lei. Acțiunea de informare se va desfășura pe tot teritoriul țării și va dura până în 4 decembrie.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).