Marcați
Proiecte ambițioase în Capitală
Reabilitarea spațiilor verzi din Capitală rămâne o prioritate pentru autoritățile municipale și în anul viitor. Un proiect ambițios este modernizarea pădurii dintre sectoarele Râșcani și Ciocana. Acolo urmează să fie construite alei pietonale, piste pentru bicicliști, vor fi instalate bănci, coșuri de gunoi și iluminatul public. Lucrările ar urma să înceapă în primăvară.

Parcul dintre sectoarele Râșcani și Ciocana a primit acest statut acum cinci decenii. Zona se află într-o stare deplorabilă, iar din aleile asfaltate pe timpuri a rămas astăzi doar noroi. Potrivit pretorului sectorului Râșcani, Vlad Melnic, acesta este un proiect ambițios, care va fi realizat în mai multe etape.

Vlad Melnic, pretorul sectorului Rășcani: “Prima etapă o să fie de proiectare, unde o să fie inclusă și părearea publică, o să intervină și Chișinău Proiect, unde noi o să elaborăm la prima etapă ce o să facem, cum o să arăte acele scaune, cum o să fie instalat iluminatul, toată strategia ce ține de dezvoltare. În a doua etapă dacă Consiliul municipal susține aceste investiții pentru anul 2021, în sumă de aproximativ 10 milioane de lei, noi în aprilie-mai o să începem să renovăm acest parc”.

Pretorul sectorului Râșcani a mai menționat că proiectul va fi realizat în parteneriat cu Pretura sectorului Ciocana.

Vlad Melnic, pretorul sectorului Rășcani: “Este posibil de făcut două treceri sau trei. Vedem după proiect, cum o să fie mai convenabil. Este problemă și de relief și de finanțare și ca acesta să fie un lucru practic, dar nu să facem 10 scări care, nu o să fie folosite. Ce ține de copaci, oricum o să fie intervenții pentru că, aici tot demult nu a fost curățit. Tot ce este uscat, nu sunt copaci buni, ei o să fie defrișați”.

Oamenii care locuiesc în zonă au salutat inițiativa autorităților locale.

Alte două zone verzi urmează să fie modernizate, de asemenea, în anul viitor, în sectorul Botanica. Este vorba de scuarul ”Serghei Lazo” și scuarul dintre străzile Cuza Vodă, Butucului și Sarmizegetusa. Potrivit vicepretorului sectorului Botanica, Iuri Vitneanski proiectele au fost elaborate și urmează să fie prezentate consilierilor municipali spre aprobare.

Iuri Vitneanski, vicepretor al sectorului Botanica: „Sunt prevăzute foarte multe și interesante cărări, însă parcul nu va suporta schimbări radicale. În primul rând, este vorba de reconstrucția lui. Arhitecții au analizat și au realizat așa, încât acolo unde oamenii au bătătorit calea să fie aplicat pavajul, pentru că oamenii singuri găsesc cea mai bună cale de a se deplasa prin parc. De asemenea, în parc sunt prevăzute două locuri în care vor fi amenajate zone de agrement în aer liber și vor fi instalate câteva monumente”.

Un alt proiect de infrastructură ambițios, planificat în sectorul Botanica, este renovarea trotuarelor pe bulevardul Dacia.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).