Marcați
Întârziere din cauza pandemiei
Consilierii municipali au votat astăzi un proiect de decizie privind prelungirea termenului de recepționare a celor 30 de troleibuze de ultimă generație din Belarus. Ele urmau să fie asamblate de Regia Transport Electric până la sfârșitul acestui an, însă piesele nu au fost livrate la timp, din cauza pandemiei de coronavirus. Uzina producătoare a solicitat prelungirea termenului până în luna martie a anului viitor. Autoritățile Capitalei au achitat 90 la sută din valoarea lotului, adică 5,8 milioane de euro.

Din cele 35 de troleibuze care urmau să ajungă la Chișinău până la sfârșitul acestui an, doar cinci au fost asamblate și puse pe linii. Ele sunt dotate cu sistem de aer condiționat și adaptate la transportarea persoanelor cu nevoi speciale.

Olga Ursu, consilier al primarului general al Capitalei: “Întreaga lume a avut un impact din cauza COVID-19. Și uzina a avut de suferit. Totodată a avut loc manifestații în Belarus, în acest sens se întârzie livrarea unităților de transport, iar noi trebuie să asigurăm achitarea finală a sumei din credit, în anul viitor. În contractul care a fost semnat și aprobat de consiliul municipal ultima zi de tragere a surselor din credit era 31 decembrie anul curent, unica modificare ce este inclusă în acordul care urmează a fi aprobat astăzi este prelungirea termenului de tragere până la finele lunii martie, până pe 31 martie anul 2021. Există scrisori oficiale de la uzină prin care ei confirmă acest lucru”.

La începutul lunii noiembrie, 25 de troleibuze cumpărate de la Primăria orașului Riga au pornit spre Chișinău. Dintre acestea, cinci sunt articulate, de model ”Ganz Solaris Trollino”, fabricate în 2005, iar celelalte sunt de model Skoda, fabricate în 2007 și 2008. Ele sunt dotate cu sistem de aer condiționat și adaptate la transportarea persoanelor cu nevoi speciale. După ce vor ajunge în parcurile Regiei Transport Electric, acestea vor fi testate și repartizate pe liniile din municipiu. De asemenea, Consiliul municipal Chișinău a decis achiziția a 100 de autobuze noi, de la compania ”ISUZU”. Valoarea acestora este de 270 de milioane de lei. Producătorul promite cinci ani de garanție. În această perioadă, va asigura deservirea gratuită, precum și schimbul de lubrifianți, filtre, curele, deservirea aparatelor de aer condiționat și alte piese.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).