Marcați
A început reparația străzii Ion Creangă
Strada Ion Creangă din sectorul Buiucani al Capitalei a intrat în reparație. Lucrările se vor desfășura în două etape. Inițial, vor fi schimbate rețelele inginerești cu lungimea de 1.840 de metri. Ulterior, vor fi renovate și trotuarele. Valoarea proiectului este de aproape 70 de milioane de lei, bani alocați din bugetul municipal.

Primarul general al Capitalei, Ion Ceban, a precizat că lucrările de renovare a străzii Ion Creangă vor avea loc pe tronsoane, ceea ce va permite evitarea suspendării traficului rutier.

Ion Ceban, primarul general al Capitalei: „Mai întâi schimbăm rețelele subterane, acum este metoda non-ivazivă la suprafață. Repet, 90 la sută din aceste rețele sunt în stare deplorabilă. La etapa a doua, proiectul prevede lucrări de amenajare a trotuarelor, schimbarea rețelelor de apeduct și canalizare, reparația părții carosabile, precum și reabilitarea rondurilor. Rog locuitorii să fie înțelegători și toleranți, pe unele porțiuni poate fi restricționat traficul”.

Locuitorii sectorului Buiucani spun că lucrările sunt bine-venite, deoarece strada se află într-o stare deplorabilă.

Lucrările de renovare urmează să fie finalizate la sfârșitul anului viitor.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).