Marcați
Noi măsuri ANTICOVID-19 în Capitală
Autoritățile Capitalei examinează posibilitatea înăspririi măsurilor de protecție împotriva COVID-19. Asta după ce reprezentanții Primăriei Chișinău au verificat, în zilele de odihnă, magazinele, piețele și restaurantele, unde au depistat o serie de abateri. La rândul său, Comisia Extraordinară de Sănătate Publică a municipiului Chișinău a decis ca purtarea măștii de protecție și în stradă să fie obligatorie.

Primarul general al Capitalei, Ion Ceban, a declarat că noile măsuri de protecție împotriva COVID-19, inclusiv purtarea obligatorie a măștilor sanitare în spațiile deschise, are scopul de a reduce numărul cazurilor de contaminare.

Ion Ceban, primarul general al Capitalei: “Oare e atât de complicat să purtăm masca atunci când toate țările și majoritatea statelor europene nici măcar nu au ridicat această restricție de la începutul pandemiei. Haideți să ne uităm obiectiv la lucrurile care se întâmplă acolo unde cu toții vrem să luăm exemplu. Miile de medici își petrec aproape un an de zile în mască, în costume speciale, viziere mănuși și eu vă rog foarte mult măcar din repsectul celor care fac tot posibilul ca să salveze vieți omenești.

Potrivit edilului Capitalei, agenții economici care nu respectă restricțiile impuse de autorități vor fi supuși controalelor și amendați.

Ion Ceban, primarul general al Capitalei: “Rușine pentru cei care vor să câștige bani și nu pun preț pe sănătatea oamenilor. Mă refer la tot felul de discoteci, cluburi de noapte, karaoke, unele restaurante care încalcă orice normă. Trebuie să aflăm cu stupoare că se cântă, se dansează în localuri arhipline. După care lumea se vaicără că nu sunt locuri în spitale. Lumea trebuie să înțeleagă și să respecte, mai ales în contextul în care vin sărbătorile și trebuie să evităm magazinele arhipline, matineele, sărbătorile în grup, tot felul de corporative, pentru că deja am semnale și avem semnale că tot se planifică din 10, 15, 20 decembrie până la sfârșit, marele sabantui.

Adjunctul șefului Direcției Sănătate din cadrul Primăriei Chișinău, Boris Gîlcă, a anunțat că cele 1.042 de paturi din spitalele municipale, destinate pacienților contaminați cu virusul COVID-19 sunt ocupate.

Boris Gîlcă, adjunctul șefului Direcției Sănătate al Capitalei: „Zilnic mai putem identifica de la cinci la 10 paturi, doar din contul acelor pacienți care se externează. Atenționez că paturi libere sunt la limită, capacitățile sunt la limită, sistemul medical este bine pregătit în continuare pentru acordarea asistenței medicale. Avem toate cele necesare medicamente, consumabile.

Comisia Extraordinară de Sănătate Publică a Capitalei urmează să se întrunească săptămâna aceasta pentru a decide asupra a noi măsuri de protecție împotriva COVID-19.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).